პროექტის სახელწოდება:რაჭული სამზარეულო/ლორი/
პროექტის მთავარი იდეა(თემა)1-2 წინადადებით:მოსწავლეებმა გამოიკვლიონ ლორის წარმოშობის ისტორია,მისი დამზადების ტექნოლოგია.შეადგინონ წიგნი და განათავონ იგი ინტერნეტში.
პროექტის აქტუალობა:მოსწავლეები გაეცნობიან რაჭის სოფლების სამზარეულოს,გამოიკვლევენ, თუ როგორ ამზადებენ ისინი ამ კერძს,გადაიღებენ სურათებს და აიღებენ ინტერვიუს სოფლის მოხუცებისგან.
პროექტის მიზნები:მოიძიონ მეტი ინფორმაცია ლორის დამზადების შესახებ.შექმნან რეცეპტების ალბომი.ალბომის ელექტრონული ვერსია განათავსონ ვებ-გალერეაში.
მონაწილეთა ასაკი:13-18 წლის მოსწავლეები.
ვადები/ხანგრძლივობა:3 თვე/დეკემბერი,იანვარი,თებერვალი/
მოსალოდნელი შედეგები/პროდუქტები,რაც შეიძლება შეიქმნას:მოსწავლეები შექმნიან ლორის რეცეპტის ელექტრონული ვერსიას.გაიღრმავებენ კულინარული ცოდნის უნარ-ჩვევებს.შეისწავლიან ვებ-გვერდების სერვისებს.მონაწილე მოსწავლეები შექმნიან რაჭული ლორის ელექტრონულ ვერსიას.
პროექტისთვის საჭირო ძირითადი რესურსები:ინტერნეტში ჩართული კომპიუტერი,ციფრული აპარატი,ფურცლები,ავტოკალმები,ავტომანქანა.
პროექტის მსვლელობა (ძირითადი აქტივობები):პროექტში მონაწილე მოსწავლეები განაწილდებიან რაჭის სხვადასხვა სოფლებში,მოიძიებენ ინფორმაციებს უფროსებისგან და აიღებენ ინტერვიუებს მათგან:თუ როგორ ხდება ამ კერძის დამზადება,წელიწადის რომელ დროს აკეთებენ,როდის არის შესაძლებელი მისი მირთმევა .გადაიღებენ სურათებს ყოველ დეტალზე თანმიმდევრულად.
საგნებთან/საგნობრივ ჯგუფებთან/ ეროვნულ სასწავლო გეგმასთან კავშირი:ამ პროექტის საშუალებით მოსწავლეები გაიუმჯობესებენ ცოდნას მრავალ საგანში:ისტორიაში/შეისწავლიან საკუთარი კუთხის ისტორიას/;გეოგრაფიაში/გაეცნობიან რაჭის ბევრ სოფელს/;ბიოლოგიაში/შეისწავლიან ღორის შინაგან ორგანოებს/ ;საინფორმაციო ტექნოლოგიების გამოყენებაში/ინტერნეტში მასალების მოძიება ლორზე,პრეზენტაციის მომზადება ვებ-გალერეაში სურათების ატვირთვით/
პროექტის ხელმძღვანელი (მასწავლებელი):ნინო ჯოხაძე
ხელმძღვანელის ელ.ფოსტა:ninojoxadze2@gmail.com
პროექტის ვებ-გვერდი/ბლოგი:ninojoxadze2.blogspot.com
No comments:
Post a Comment